Hoe maak je een goede sportvideo? Volg de gids

Dankzij de nieuwste technologische innovaties ligt het maken van een sportvideo nu binnen ieders bereik. Of het nu gaat om het filmen van de hoogtepunten van een crosscountrywedstrijd of de eerste voetbalwedstrijd van je kind, iedereen kan het doen, zolang ze de basisprincipes van video-opname beheersen en natuurlijk de juiste accessoires bij de hand hebben.

sport girls

Het maken van een sportvideo: waar bestaat die uit?

Weet ten eerste dat het maken van een sportvideo niet moeilijk is! In feite is het een prestatie als elke andere die een begin, een midden en een einde omvat. In zekere zin moet elke videoproductie beginnen met een goed doordacht verhaal om leuk te zijn om naar te kijken. Wij raden u daarom aan om na te denken over een plot voor uw sportvideo. Ter herinnering, dit is de set van elementen die de achtergrond en de link van uw video vormen. Dus wat moet je doen voor je video?

  • Maak eerst site-shots met een kleine presentatie van de sportactiviteit, de plaatsen waar deze zal plaatsvinden en de deelnemers. Hier kunt u bijvoorbeeld een panoramafoto van de plaats maken, met een klein rondje om de plaats te laten zien.
  • Als je vervolgens toegang hebt tot de backstage van het evenement, maak dan kleine interviews met de sportmannen en -vrouwen in close-up. Soms moet je improviseren om de video interessant te maken.
  • Ga dan direct naar het evenement. Om er zeker van te zijn dat je geen belangrijke momenten mist, blijf je altijd op de breedteshots of algemene shots. Deze techniek is vooral nuttig als je maar één camera hebt of als je alleen aan het filmen bent.
  • En als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, maak een paar close-up foto’s. Ze zullen dienen om de verschillende sequenties van uw video te linken en het een originaliteit en een vleugje excentriciteit te geven.

Welke camera gebruikt u voor uw video?

Sportcamera, smartphone, spiegelreflexcamera, camcorder, drone, voor zo’n breed scala aan apparaten ligt uw keuze niet voor de hand. En toch zal je moeten kiezen! Doe het volgens wat je gaat filmen en wat voor soort video je wilt hebben. Om bijvoorbeeld een extreme sport te filmen, die zowel mobiliteit als precisie vereist, kun je het beste kiezen voor een Action Cam zoals de GoPro. Naast de schokbestendigheid en weersbestendigheid, kunt u er ook video’s van hoge kwaliteit mee opnemen tegen elke framerate. Op dit moment zijn er nieuwe on-board camera’s genaamd 360-graden camera’s die u in staat stellen om geweldige panoramische foto’s te maken.

Tot slot, om een meer professionele sportvideo te maken, kies je een pro-camera zoals die gebruikt wordt door JRI (als je budget het toelaat). In vergelijking met de GoPro vereist het gebruik van dit soort camera’s echter een beetje techniek op het gebied van scherpstelling. De UAV is ook een optie om te overwegen. Je moet er gewoon een goede piloot mee zijn.

Hoe zit het met rekwisieten?

Nadat je het type camera hebt gezien, denk dan aan de rekwisieten. Welke zullen voor u het meest nuttig zijn in het veld?

  • Ten eerste, een statief om je stilstaande beelden te stabiliseren. Er zijn er een aantal voor een pro-camera en voor een Action Cam.
  • Ten tweede, een selfie paal die speciaal is aangepast aan de Smartphone.
  • Ten derde, een microfoon, omdat je het geluid niet kunt verwaarlozen. Bij het maken van sportvideo gaat het niet alleen om beelden, maar ook om geluid, zodat het leuker wordt om naar te kijken.
  • Ten vierde, een computer voor het verzamelen van uw biezen en het maken van uw videobewerking.

Maak een sportvideo: neem contact op met 87seconds!

Allereerst moet u weten dat 87seconds een erkend videoproductiebureau is. Als je geen ervaring hebt met video en je wilt een professioneel resultaat voor een sportevenement in Antwerpen, dan kun je ze contracteren om met hen te discussiëren over het soort video dat je wilt, het budget etc.