5 tips voor het filmen van sporten als een pro!

Of het nu gaat om een snowboardsessie of de voetbalwedstrijd van zijn zoon, het filmen van sporten ligt nu binnen ieders bereik! Zolang je de basis kent om beelden te produceren die je niet zeeziek maken… De oefening kan heel anders worden opgepakt, afhankelijk van de sport. Hier zijn onze 5 tips om de sport (beter) te filmen.

1. DENK ER ALTIJD AAN OM EEN VERHAAL TE VERTELLEN

Of u nu een professional bent of een amateur-videograaf, uw opgenomen beelden zullen altijd leuker zijn om naar te kijken als ze een verhaal vertellen. Om dit te doen, moet u niet vergeten om met uw camera een aantal essentiële zaken op te nemen die uw film in staat stellen om een plot te hebben: de aankomst en het vertrek van de opnamelocatie, het sportevenement door het afwisselen van brede, middelmatige en strakke opnames, alsook de gesneden opnamen die de verschillende gefilmde sequenties met elkaar in verband brengen.

2. GELUIDEN NIET VERONACHTZAMEN

Het feit dat het allemaal om het opnemen van beelden gaat, betekent niet dat je niet moet denken aan de toekomstige geluiden van je film. Zelfs als uw film bedoeld is om in een kleine groep te worden bekeken, zult u het op prijs stellen dat u de film levendiger heeft gemaakt met kleine interviews of informele gesprekken. Als je aan de videobewerking sleutelt, kun je zelfs wat omgevingsgeluiden toevoegen (fans die in een stadion zingen, geluiden van het glijden in de bergen, etc.) die je nodig hebt om na te denken over de opname.

3. ACTIECAMERA, 360° CAMERA: GEBRUIK SPECIFIEKE CAMERA’S VOOR EXTREME SPORTEN…

Het filmen van een extreme sportsessie vereist mobiliteit, precisie en aangepaste uitrusting. Schokbestendig en weerbestendig, Action Cams (inclusief de populaire GoPro) schieten geweldige kwaliteit HD-beelden op elke snelheid. De nieuwe 360-graden camera’s bieden ook een panoramisch uitzicht.

4. … OF EEN PROFESSIONELE CAMERA VOOR DE MEEST VEELEISENDE GEBRUIKERS.

Als het je doel is om dichter bij professionele kwaliteit te komen en je hebt een bepaalde hoeveelheid geld te besteden aan je camera, dan is het altijd beter om te fotograferen met een van de professionele camera’s die bijvoorbeeld door de JRI (Journaliste Reporter d’Images) in de televisie worden gebruikt. Met de hand gedragen wanneer u zich moet verplaatsen of op een statief moet plaatsen voor uw vaste opnamen, vereist dit type camera ook een beetje techniek.

5. ZICH UIT TE RUSTEN MET NUTTIGE ACCESSOIRES

Net als het statief (waarvan je modellen kunt vinden voor zowel een pro camera als een Action Cam), kunnen veel accessoires de weergave van je film verbeteren (selfie-palen, stabilisatoren, microfoons, etc.). Denk goed na over welke accessoires het meest bruikbaar zijn voor uw eigen stijl van cameragebruik voordat u gaat kopen.